Do RA Regulations only cover equity shares, or all securities?
In force
RA Regulations are not limited to equity. They cover all securities as defined under the Securities Contracts (Regulation) Act, 1956 — so this includes derivatives/F&O, debt instruments, and other SCRA-defined securities, not just listed equity shares.
What SEBI says, word for word
FAQ Circular, Q7“No. RA Regulations cover all securities as defined under clause (h) of section 2 of the Securities Contracts (Regulation) Act, 1956.”Source: SEBI/HO/MIRSD/MIRSD-PoD/P/CIR/2025/105, dated July 23, 2025 Open document ↗
More on Scope
- What kinds of communication are NOT treated as a 'research report' under RA rules?
- Can a person located outside India issue research reports on Indian securities?
- Who is exempt from registering as a Research Analyst?
- Are proxy advisers covered under RA Regulations?
- Do journalists giving stock tips on TV need SEBI registration?
- I only do technical analysis. Does that put me outside the RA rules?